Att komma igång

Att komma igång

När föreningen bestämmer sig för att gå med i Poolkampen är det enkelt att komma igång. Det finns hjälp med utbildning, utrustning och kunskap.

Utrymme
För att få plats med en grupp behövs det 12,5 x 7,5 m bassängyta 40-60 minuter per vecka på en tid lämplig för barn som är 8-12 år gamla. Under termin ett bör träningen ske i grund bassäng men därefter ska det helst vara på djupare vatten. Läs mer om utrymmet här.

Utbildning
Utbildning och stöd från konsulenter gör att alla snabbt kan komma igång som tränare. Det krävs inga förkunskaper utan bara intresse och engagemang. För att bli ungdomstränare går du först utbildningen till simlinjeassistent och sedan vattenpolons simlinjeinstruktör-utbildning. När föreningen startar upp Poolkampen står Idrottslyftet för hela kostnaden vid första utbildningstillfället. Mer information om utbildning samt datum för nästa utbildningstillfälle finns här.

Stöd
Poolkampen har ett startpaket som bland annat innehåller spelplan, bollar och mössor. Priset är subventionerat genom Idrottslyftet med 75% och kostnaden för föreningen blir ca 8000 kr. Under uppstarten kan föreningen få stöd av en regional vattenpolokonsulent med att lösa praktiska frågor, hjälpa tränarna att komma igång och hjälpa till med att utforma och genomföra rekryteringsprojekt. Gå in här för att hitta blanketter till startpaket och uppstartsstöd.